Bizimle Birlikteler

bir ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

İstatistik

Bu Gün2
Dün5
Bu Hafta22
Bu Ay119
Toplam1626
Advertisement

Get Flash to see this player.

Metabolizmayı Hızlandırmak

Metabolizmayı hızlandırmak ve daha sağlıklı kilo vermek için neler yapılabilir?

metabolizma-hizi

Bir diyetisyen olarak baştan ‘Metabolizma hızının %5 lik artışı bile daha düzenli kilo vermenizi sağlar’

diyerek metobolizma hızının önemine dikkat çekiyorum. Ayrıca daha canlı, daha dinamik ve daha sağlıklı olmanız da cabası. Metabolizmayı hızlandırmak için pek çok yöntem ya da uygulama duyabilirsiniz.  Bunların büyük çoğunluğu diyetisyenlerin kaygıyla baktığı, birçoğu ticari amaçlı üretilen ve uzun vadede işe yaramayan yöntemlerdir. Peki, metabolizmayı sağlığımızı bozmadan hızlandırmak için neler yapılmalı? Bu konuda bir diyetisyen ne der?  Sorunun yanıtını 5 madde halinde özetledim.  Diyetisyen olarak birikimim ve deneyimimden hareketle bu 5 önerimi hayatınıza ne kadar çok adapte edebilirseniz,  metabolizmanızı hızlandırabileceğinizi ve kilo kontrolünüzü de uzun yıllar büyük değişim olmadan sağlayabileceğinizinin altını çiziyorum. 

Önerilerim ise şöyle:

1-   Kahvaltı yapmadan güne başlamayın.
2-   Öğün atlamayın. Her gün 3 ana öğün ve 2-3 ara öğün tüketin.
3-   Yeterli sıvı alın. Sıvı gereksinmenizin en az 2 litresini su içerek karşılayın.
4-   Düzenli egzersiz yapın. Metabolizmayı hızlandırmak için günde 60 dakika tempolu yürüyüş en ideal egzersizdir.
5-   Düzenli olarak her gün 2-3 fincan yeşil çay için.
6-   Dengeli-yeterli beslenin.

Diyetisyen Aysen Arıcan

Adsense - MoSCoM